Resultaten voor bitterbal

Jeroen Meus - Bitterbal van varkenswang met Rochefort 10 en graanmosterd - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bitterbal-van-varkenswang-met-rochefort-10-en-graanmosterd

... bitterbal van varkenswang met Rochefort 10 en graanmosterd - Klaar voor een krokant gebakken balletje puur geluk? Deze bitterbal 2.0 is gevuld met varkenswang en een zalig trappistenbier. Het perfecte voorbeeld van een lekkere en verrassende borrelhap! - Kruid de varkenswangen ...

Oeuf en cocotte

http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/04/oeuf-en-cocotte.html

... dat ze minder cholesterol bevatten, dat klopt alleen maar omdat groene eitjes wat zijn kleiner zijn. Om dezelfde reden bevat een bitterbal minder cholesterol dan een vleeskroket. Maar bon, weer over naar het ontbijt.Normaal gebruik je voor oeuf en cocotte speciale potjes, ramequins genaamd, omdat ik niet aan speciale pottekes aan 15 euro per stuk doe gebruik ik oud stokbrood.Moet je meteen ook geen broodrooster kopen.Buiten het ei (dat je er het makkelijkst in krijgt gemikt met behulp van een melkkannetje) d ...

Carolines blog: Thaise visballetjes met limoenmayonaise

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/07/thaise-visballetjes-met-limoenmayonaise.html

... ta worden. Je wilt toch nog een beetje stevigheid van de vis proeven. Maak met je handen visballetjes, ter grootte van een kleine bitterbal (ca 16 balletjes). Plaats de balletjes ongeveer een ½ uur in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes met 4 tot 6 tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier.Maak intussen de mayonaise. Mix alle ingrediënten en zet een ½ uurtje in de koelkast. Serveer de visballetjes met de mayonaise.Bron: 'Simple comfortfood'Lekker borrelhapje en snel gemaakt. Deze hoeveelheid was genoeg voor 4 personen. Wil je het recept voor meer personen maken, de hoeveelheden dan gewoon aanpassen. De limoenblaadjes koop je bij de toko en kan je in de diepvries bewaren, heb je ze altijd in huis. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 12:50 Dit e-mailen Dit blogge ...

Aan tafel met Tanja: Hotel Sonnevanck: lunch

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/11/hotel-sonnevanck-lunch.html

... Omdat dit weekend in het teken stond van wild, was de keuze snel gemaakt. Vooraf kozen we unaniem voor twee amuses van wild: een bitterbal, waarvan ik echt niet meer weet van welk wild beest het was, op uiencompote en een kwartelboutje. Vooral het kwartelboutje vond ik erg lekker. Als hoofdgerecht de hertenbiefstuk met stoofpeertjes, spruitjes en een saus van chocolade. Erbij gebakken aardappeltjes. Het vlees was heerlijk, de spruiten waren keihard, de stoofperen erg lekker en de chocoladesaus was apart maar ging goed met het geheel. Erbij een glas pinot noir om vervolgens de kou in te lopen naar het strand. op 29.11.10 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Overige berichten, Restaurants ...

Jeroen Meus - Bitterballen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bitterballen

... Bitterballen - Een bitterbal werd lang geleden geserveerd bij een ‘bittertje’, een glas jenever of wijn waaraan kruiden werden toegevoegd. Die drankjes maakten je blijkbaar hongerig en dan was een smakelijke bal meer dan welkom.Je hebt er een stevig stuk soepvlees ...

Recept voor vegetarische bitterballen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vegetarische-bitterballen

... leine balletjes van het afgekoelde groentemengsel, haal ze door het ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit zodat iedere bitterbal een dubbele laag ei en paneermeel heeft. Zet de bitterballen nog minimaal een uur terug in de koelkast alvorens ze te frituren. werk af: Frituur de bitterballen goudbruin in de friteuse op 180˚ en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer er zoete chilisaus bij! Ingrediënten voor 4 personen 1/2 knolselderij, geschild en fijn geraspt 1 wortel, geschild en fijn geraspt 160 mlgroentebouillon 10 sperziebonen, in dunne ringetjes 1/2 rode paprika, zeer fijn gesneden 1 preistengel, fijn gesneden 75 gmaïs 100 gdoperwten 50 gboter 1 grote ui, fijngesnipperd 2 eierdooiers 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt 1 ei 1 elmelk 3 elbloem peper en zout van de molen ...

Aan tafel met Tanja: Spaanse ballen

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/10/spaanse-ballen.html

... broodkruim, 4 fijngesneden tenen knoflook, zout, peper, nootmuskaat en ei in een grote kom en vorm er daarna balletjes formaatje bitterbal van. Rol de balletjes door de bloem. Verhit de olie in een zeer royale braadpan en bak de ballen aan alle kanten bruin. Desnoods per portie als de pan de hoeveelheid niet aan kan. Voeg daarna de ui, het overgebleven teentje knoflook en de paprika toe en wanneer de ui zacht is geworden kan de bouillon, wijn, tomaat, perper en zout erbij. Deksel op pan en twintig minuutjes laten pruttelen. De balletjes zijn het lekkerst als je dit een dag eerder dan opeet bereidt. De saus vind ik trouwens nog het lekkerst, heerlijk om brood in te "soppen". Maar goed: dat is mijn mening. Dit recept komt uit het boekje Tapas - Voortreffelijke (voor)gerechtjes uit de Spaanse keuken en geschreven door Penelope Casas. Wat mij betreft nog steeds -het stamt uit 1985 en is in Nederland in 1995 uitgegeven bij de papierfirma met de haast onmogelijk uit te spreken naam BZZTôH- een van de betere tapasboekjes. ISBN: 9789055011568. op 17.10.08 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Borrelhapje/Tapas, Kookboeke ...

Gebakken camembert uit de oven (met gekarameliseerde pecannoten) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/gebakken-camembert-pecannoten/

... ou eenmaal een match made in heaven. Zo ook deze gebakken camembert met een topping van crunchy zoete pecannoten. Koningin van de bitterbal Dit lekkere en makkelijke borrelrecept vond ik trouwens op de site van Ilona, a.k.a. Koningin van de bitterballen, a.k.a. Worstenbrood en Wijn. Ik volg haar al een hele tijd op Instagram en zie dus ook altijd haar bijzondere bitterbalcreaties. Op Instagram kwam blogger Mandy & more met het idee om een nieuw soort foodblogswap te doen. Een met de hilarische naam #Swiepswapswoep. Daar móest ik wel aan mee doen en toen ik besloot mijn eigen draai te geven aan de Camembert met gezouten karamel pecans. In mijn recept heb ik het zout achterwege gelaten omdat de ka ...