Resultaten voor bataat

Maleise kipcurry - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/curry/curry/maleise-kipcurry

... 4 cm ½ kaneelstokje ½ steranijs 1 citroengrasstengel, geplet 165 ml kokosmelk uit blik 400 g stukjes tomaat uit blik 150 g bataat, geschild en in stukjes van 2 cm 50 g sperziebonen 2 theelepels palmsuiker 2 theelepels vissaus 2 theelepels limoensap 100 g grofkorrelige rijst limoenpartje, voor erbij voor de kruidenpasta 1 kleine ui, grof gehakt 2 cm gemberwortel, geschild en gehakt 3 teentjes knoflook Bereiden Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpasta in de keukenmachine tot een glad mengsel.Verwarm de olie in ...

Jeroen Meus - Soep van zoete aardappel met krab - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-zoete-aardappel-met-krab

... ders dan hartverwarmend zijn. De bereiding van deze oosterse soep is supereenvoudig: vul de pot met heerlijke ingrediënten zoals bataat, paprika, gember, limoenblaadjes, groentebouillon en currypoeder en laat de tijd zijn werk doen. Als afwerking kiest Jeroen voor vers krabvlees, kokosmelk en koriander voor de liefhebbers. - Verwarm een fli ...

Jeroen Meus - Mexicaanse soep met gebakken mais - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mexicaanse-soep-met-gebakken-mais

... Iënten. Die smaken zal je ongetwijfeld terugvinden in Jeroens Mexicaanse soep, op basis van mais en zoete aardappelen. De ‘bataat’ heeft oranje vruchtvlees en is verre familie van onze doordeweekse aardappel. Jeroen rekent voor 4 personen, 1 grote ketel soep. - 0. Ontdooi en verwarm voldoende groentebouillon. Het recept voor een ketel verse bouillon lees je hier.  1. Pel de rode uien en snij ze in grove snippers. Pel de look en plet de tenen tot pulp. (gebruik een hoeveelheid naar smaak) 2. ...

Jeroen Meus - Groentecurry met papadums - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentecurry-met-papadums

... jfolie. 2. Plet de look en plet de teen tot pulp. Roer de look doorheen de stukken ui. 3. Schil de zoete aardappel snij de ‘bataat’ in hapklare blokjes. Doe ze in de stoofpot met ui. 4. Snij ook wat venkel in hapklare stukken. Verwijder wel het taaie hart onderaan de groente. 5. Snij de broccolli in roosjes en de courgette in kleine dobbelstenen. 6. Top de sperzieboontjes en snij ze in twee gelijke helften. Stoof ook de halve bonen mee met de andere groenten. 7. Stoof alle groenten gedurende 10 tot 15 minuten op een matig tot zacht vuur. Roer regelmatig. 8. Intussen bereid je de currysaus. Snij de steeltjes van het busseltje koriander. Bewaar de blaadjes van het kruid voor later. 9. Snij de rode chilipeper in grove stukken. (Gebruik naar smaak minder rode chilipeper. 10. Pel de gember en snij het stuk knol in grove stukken. 11. Verzamel de stukken gember, chilipeper en de koriandersteeltjes in de hakmolen en mix alles fijn. 12. Voeg een blik gepelde tomaten toe en schenk er de kokosmel ...