Resultaten voor balletjes met krieken

Gehaktballetjes met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gehaktballetjes-met-krieken

... Gehaktballetjes met krieken - Meng het gehakt met het ei en paneermeel en kruid met peper en zout. Rol er dikke ballen van en bak ze mooi bruin aan alle kanten, laat ze sudderen gedurende 15 minuten. Blus de pan met het sap van de krieken, doe er het maiszetmeel bij. Warm ...

Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gehaktballetjes-met-kriekjes-en-ronde-kroketjes

... Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes - Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg twee eetlepels paneermeel en 1 ei toe. Snij een ajuin fijn. Meng alles onder mekaar en rol er balletjes van. Verwarm wat boter in een pan, en bak de balletjes. Giet de krieken in ...

Gehaktballen met warme krieken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gehaktballen-met-warme-krieken

... k na of het gehakt gekruid is en kruid bij met peper van de molen en zout indien nodig. Bevochtig de handen lichtjes en rol mooie balletjes van het gehakt. Vet de ovenschaal in met de zachte boter en schik de gehaktballen er mooi in. Bak ze gedurende 30 minuten in de hete oven. Overgiet de balletjes tijdens het braden in de oven regelmatig met de jus die uit het gehakt loopt. Serveer met krieken (zure kersen)op sap. Laat hiervoor het sap samen met de suiker opkoke ...

Jeroen Meus - Gehaktballen met krieken, brood en verse boter - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktballen-met-krieken-brood-en-verse-boter

... n, brood en verse boter - Voor de 2.000ste aflevering maakt Jeroen een nieuwe versie van een absolute Dagelijkse kost-klassieker: balletjes met warme krieken. Laat het sap van de krieken inkoken met vanillepuddingpoeder voor een dikke saus en gaar de balletjes erin. Wat serveer je h ...

Clafoutis met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/clafoutis-met-krieken

... Clafoutis met krieken - Giet de room en de melk in een kom. Voeg de eieren en de suikers toe en roer goed door met een garde. Doe de bloem in een andere kom. Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem, terwijl je roert met een garde. Voeg een scheutje Kirsch toe. Laat ...

Balletjes in kriekensaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/balletjes-in-kriekensaus

... balletjes in kriekensaus - Rol de balletjes gehakt, kruid ze met peper en zout en wikkel ze in de bloem. Bak ze langs alle kanten bruin, voeg er de krieken bij en doe er een beetje groentenbouillon bij. Blus met de azijn, water en kriekensap. Laat inkoken en voeg er de ...

Konijn met krieken

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijn-met-krieken

... Konijn met krieken - Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier dat de saus haar kenmerkende smaak geeft.  - Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de ...

Jeroen Meus - Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfswangen-met-noordkrieken-rodenbach-grand-cru-en-denappeltjes

... Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes - Zacht gegaarde kalfswangen in Belgisch bier met krieken en dennenappelkroketten. Wat heeft een mens nog meer nodig? Dit is zo'n gerecht waar je niet over hoeft na te denken. Je moet het gewoon maken! ...

Krieken-yoghurtijs

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/465/krieken-yoghurtijs-1

... Krieken-yoghurtijs - Niets beter dan een verfrissend ijsje op zo'n warme zomerdag - Ontpit de krieken. Breng ze in een pannetje tot tegen de kook aan met de helft van de suiker. Pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef. Meng de rest van de suiker met ...

Jeroen Meus - Balletjes met krieken en bruin brood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/balletjes-met-krieken-en-bruin-brood

... paneermeel toe. Het mengsel moet stevig zijn, maar tegelijk ook niet te droog. (Voeg indien nodig wat extra ei toe.) 3. Rol forse balletjes van het gehakt. De balletjes mogen een dikte hebben van ongeveer 4 cm.Verhit een grote braadpan op een matig vuur. Smelt daarin een klont boter en kleur de balletjes goudbruin. Zet het vuur nadien op een laag pitje en laat de balletjes verder garen. Draai het vlees regelmatig even om.Tip: Overlaad de braadpan niet met rauwe gehaktballetjes. Geef ze een knapperig korstje en gaar ze in twee of meerdere beurten. 4. Zet vervolgens een stoofpot op het vuur en giet daarin de opgelegde krieken met sap. 5. Los het maïszetmeel op in een beetje koud water. Schenk dit vervolgens bij de krieken. Roer in de pot, tot het kriekensap bindt. Overdrijf niet met het zetmeel, want anders krijg je een te stroperige saus. 6. Snij dikke boterhammen van het bruin brood. Serveer het brood met wat malse melkerijboter. (Als je dat verkiest, kan je dit gerecht uiteraard ook serveren met aardappelen of rijst.) 7. Schep op elk bod een portie gehaktballetjes en giet er een flinke schep kriekensaus over. ...