Resultaten voor au bain marie

Ijsje met chocolade | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ijsje-met-chocolade

... Ijsje met chocolade - Neem een bain-marie en laat de chocolade rustig smelten. Bij voorkeur gebruik je kleine bolletjes chocolade, want die smelten meer geleidelijk. Belangrijk is dat de chocolade niet warmer wordt dan 36 graden (lichaamstemperatuur). Als je de chocolade ...

Recept voor chocolade taart | njam!

http://www.njam.tv/recepten/chocolade-taart

... Bereiden: Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter met de chocolade au bain marie. Klop de eiwitten met de suiker schuimig. Voeg hierbij het boter-chocolademengsel en meng voorzichtig door elkaar. Schep de bloem erdoor. Giet het mengsel in de taartvorm ...

Aardbeien in witte chocolade | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aardbeien-in-witte-chocolade

... Aardbeien in witte chocolade - Werk steeds met kleine hoeveelheden chocolade. Snij de chocolade in kleine stukjes en doe in een pot. Zet de pot in een bain marie en smelt de witte chocolade. Regelmatig roeren zodat de chocolade gelijkmatig op een laag vuurtje smelt. ...

Choco duo | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/choco-duo

... Choco duo - Smelt de melk –en zwarte chocolade samen au bain marie. Smelt de witte chocolade eveneens in een aparte pot au bain marie. Giet de room bij de bruine chocolade, roer door en laat afkoelen op het aanrecht. Doe de 200 gr boter in een kom en mix hem zacht ...

Chocoladecake | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/chocoladecake

... Chocoladecake - Smelt de chocolade en de Fama (boter) au bain-marie. Zet een pot in een andere pot die gevuld is met een beetje water voor de bain-marie zodat de chocolade zachtjes zal smelten. Door de bain-marie kan de chocolade niet aanbranden, Vermijd wel dat ...

Sas Kookt!: Chocoladetruffels

http://saskookt.blogspot.be/2011/01/chocoladetruffels.html

... gekonfijte sinaasappelschilletjes, in kleine stukjescacao Hak de chocolade in kleine stukjes en laat ze samen met de room smelten au bain-marie.Roer af en toe eens goed door.Doe het mengsel in een beslagkom en klop het op met een mixer.Voeg eventueel de drank en de sinaasappelschilletjes toe.Verwarm het mengsel nogmaals zachtjes au bain-marie en klop verder met een garde.Het is klaar wanneer het in punten aan de garde blijft zitten (lukte niet bij mij, maar ze waren heerlijk!).Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast om op te stijven.Doe ondertussen wat cacao in een kommetje.Vorm kleine balletjes van het mengsel en wentel ze voorzichtig door de cacao.Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: desserten en zoet geb ...

Signature dish Feni X: Duo van “echte” huisgemaakte chocolademousse | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/signature-dish-fenix-duo-van-echte-huisgemaakte-chocolademousse

... Duo van “echte” huisgemaakte chocolademousse - Pure chocolademousse: De room tot ¾ opkloppen. 600 gr pure chocolade smelten au bain-marie en op lichaamstemperatuur brengen. De chocolade stilletjes al roerend toevoegen aan de room (niet meer kloppen). Hagelandse koffielikeur toevoege ...

Fruitspiesjes met Chocolade en Pinda's recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/fruitspiesjes-met-chocolade-en-pindas/

... af. Snijd de ananas ook in kleine stukken. Vul een spiesje met ananas, banaan en aardbei. Hak de pure chocolade fijn en smelt het au bain marie in de magnetron. Lees hier hoe je chocolade au bain marie smelt in de magnetron. Hak de pinda’s fijn. Een andere manier om de pinda’s fijn te krijgen is om ze in een hersluitbare diepvrieszak te stoppen en er met een lege fles wijn of deegroller overheen te rollen. Versier de spiesjes met de chocolade door met een eetlepel heen en weer te zigzaggen. Sprenkel de pinda’s over de spiesjes heen en laat ze opstijven in de koelkast. Serveer het wanneer de chocolade hard geworden is. Enjoy! ...

Whoopies met vanillecrème en rood fruit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/whoopies-met-vanillecreme-en-rood-fruit

... atig bij met een spatel. Klop er één voor één het ei onder. Meng in een andere kom bloem, gist en cacao.  Smelt de chocolade au bain marie. Meng het bloemmengsel in verschillende keren onder het boter-eimengsel. Voeg de amandelmelk toe en roer of klop tot er geen klonters meer zijn. Voeg nu een snuifje zout en de gesmolten chocolade toe. Doe in een spuitzak. Opmerking: is je beslag iets te stevig? Leg het even terug in de au bain marie. Neem een bakpla ...

Duo van chocolademousse

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/209/duo-van-chocolademousse

... it. Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het papier. Smelt de witte chocolade au bain-marie met de melk en de Grand Marnier. Los er het uitgeknepen blaadje gelatine in op. Laat afkoelen . Klop ondertussen het eiwit zo stijf, dat het in pieken rechtop blijft staan. Spatel het eiwit door de afgekoelde chocolade. Klop de room bijna stijf en spatel die ook door het chocolademengsel. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de donkere chocolademousse. Smelt de ...