Resultaten voor aardbeiencoulis jeroen meus

Aardbeiencoulis met Griekse yoghurt en granaatappelpitjes – Nooit meer diëten

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/gezondigen/aardbeiencoulis-met-griekse-yoghurt-en-granaatappelpitjes/

... aardbeiencoulis met Griekse yoghurt en granaatappelpitjes Doe de aardbeien samen met het limoensap en de honing in een steelpannetje en laat wat inkoken. Mix tot een coulis. Doe de coulis onderaan in de glaasjes, verdeel er de Griekse yoghurt over, dan de granaatappelpitjes en ...

Kaastaart met aardbeiencoulis en pindakaas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kaastaart-met-aardbeiencoulis-en-pindakaas

... Kaastaart met aardbeiencoulis en pindakaas - Een kaastaart is helemaal niet moeilijk te maken. Zorg alleen voor wat plek in de frigo, zodat de taart rustig kan opstijven.Taartvorm: 24 cm diameter Mix speculaas en pindakaas tot een crumble. Smeer uit in een springvorm. Duw goed ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ ...

Jeroen Meus - Roomdessert met verse aardbeien en meringue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roomdessert-met-verse-aardbeien-en-meringue

... le inspiratiebron voor elke kok. Deze keer laat jeroen de blozende vruchten een heerlijk roomdessert opvrolijken. - 0. Verwarm de aardbeiencoulis op een zacht vuur. 1. Scheid de eieren. Voeg de suiker toe aan de dooiers en klop het mengsel tot een bleke ‘ruban’. Hou het eiwit bij voor later. 2. Strooi het poeder voor vanillepudding in het dooiermengsel en roer met de garde tot het volledig opgelost is. 3. Schenk het mengsel bij de warme aardbeiencoulis. 4. Blijf roeren met de garde tot de crème indikt. Hou het vuur zacht en laat het puddingpoeder ...

Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla

... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn met ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise is ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0

... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke ...

Jeroen Meus - Javanais met aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/javanais-met-aardbeien

... k. Laat ze afkoelen.Vervang de klopper door het K-vormig hulpstuk. Meng de boter in klontjes onder de crème.Doe 1/3 van de aardbeiencoulis bij het beslag en laat de crème verder  afkoelen.Snijd de biscuits in vier mooie rechthoeken van dezelfde grootte met behulp van een gekarteld mes. Neem een stuk biscuit, smeer er de botercrème op met behulp van een klein paletmes en leg er enkele schijfjes verse aardbei op. Leg daar een ander stuk biscuit op en bouw de javanais zo verder op.Werk het dessert af door de botercrème te verdelen over de bovenkant en de zijkanten van het gebak. Strooi er tenslotte witte chocoladeschilfers over. Schuif de javanais in de diepvries alvorens te serveren. ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe de ...