Resultaten voor aardappelen warmoes

Witloofsoep met rookworst | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witloofsoep-met-rookworst

... stoven. Snij nu de bovenste blaadjes van het witloof in fijne reepjes. Die komen straks samen met de warmoes in de soep. Spoel de aardappelen en schil ze. Snij de aardappelen doormidden en vervolgens in stukjes. Laat de aardappelen mee aanstoven met de ui en het witloof. Bevochtig alles door het restje aan witloofvocht er bij te gieten. Kruiden met peper en zout. Ciseleer de warmoes. Dit doe je door de blaadjes op elkaar te leggen, op te rollen als een sigaar en vervolgens zo fijn mogelijk te snijden. Doe een scheutje olijfolie in een p ...

Gebakken kabeljauw met warmoes en aardappeltjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-kabeljauw-met-warmoes-en-aardappeltjes

... Voor de stoofpot van snijbiet en aardappel: Was de snijbiet zorgvuldig en dep droog. Schil de knoflook en snipper fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes, even groot als de stukjes warmoes..  Stoof de knoflook met de snijbiet in drie eetlepels olijfolie en doe er de aardappelstukjes bij. Stoof kort aan. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en zet het deksel op de pot. Laat op een zacht vuur 10-15 minuten sudderen tot de aardappelen en warmoes gaar zijn.  Hak de dille en peterselie fijn en schep samen met wat olijfolie op het einde door de snijbiet.   Voor de gremolata: Pers de citroen uit. Schil de knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie fijn. Meng alles met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Afwerking: haal de vis uit de oven. Leg op een bord met wat ...

Sas Kookt!: Pasta met warmoes en worstjes

http://saskookt.blogspot.be/2011/04/pasta-met-warmoes-en-worstjes.html

... Pasta met warmoes en worstjes De pasta met warmoes (of snijbiet) en worstjes van Mme Zsazsa die we gisteren maakten viel zo in de smaak dat ze een eigen post verdient. Hieronder vinden jullie het recept zoals het ook te vinden is op de blog van Madame, maar dan met de ho ...

Sas Kookt!: Warmoes op Griekse wijze

http://saskookt.blogspot.be/2010/11/warmoes-op-griekse-wijze.html

... warmoes op Griekse wijze Warmoes, weer een groente die ik nog nooit gegeten had. Blijkbaar is het hetzelfde als snijbiet, zelfs dat wist ik niet. Gelukkig is er het groentenpakket, dan kan ik mijn groentenkennis nog wat bijspijkeren. Hoe maak je dat klaar zo'n dingen, altijd ...

Sas Kookt!: Quiche met warmoes, geitenkaas en chorizo

http://saskookt.blogspot.be/2011/08/quiche-met-warmoes-geitenkaas-en.html

... Quiche met warmoes, geitenkaas en chorizo Dit receptje vond ik op de One Life Live It blog. Het originele recept spreekt van snijbiet in plaats van warmoes. Beide groenten lijken op elkaar, al heeft warmoes veel dikkere nerven die je ook kan eten, terwijl van snijbiet eerder ...

Jeroen Meus - Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenvinken-met-warmoesstoemp-met-pickles

... k de kippenvinken rondom aan. Leg ze eerst op de naad. Laat ze garen op een zacht vuur onder een deksel.De warmoesstoemp Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Was de snijbiet (warmoes) en laat goed uitlekken.Smelt een klont boter in een kookpot. Snijd het spek in reepjes en bak het in de boter.Snijd zowel de bladeren als de nerven van de warmoes fijn. Bak met het spek.Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat op een zacht vuur onder een deksel garen tot de nerven zacht zijn.Giet de aardappelen af. Doe ze bij de warmoes met spek en plet tot stoemp.Doe een klontje boter en wat mosterd bij de stoemp en kruid met peper, zout en nootmuskaat.Serveren Serveer de kippenvinken met warmoesstoemp en pickles. ...

Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossenstaartsoep-met-madeira-paddenstoelen-en-warmoes

... Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes - Rundsbouillon of ossenstaartsoep, het is en blijft een klassieker van formaat. Sofie Dumont tovert de soep om tot een heerlijk soepje. Met Madeira, paddenstoelen en warmoes of snijbiet wordt het meer dan een gewone soep. ...

Sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/sole-meuniere-met-bladspinazie-en-gekookte-aardappelen

... Sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen - Breng de aardappelen aan de kook. Maak in het vel aan het uiteinde van de zeetong een kleine inkeping. Neem het vel vast en verwijder het. Snij het uiteinde er volledig af en snij ook de kop van de zeetong weg. Zorg ...

Jeroen Meus - Pizza met gebakken ui, warmoes, feta en pijnboompitten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pizza-met-gebakken-ui-warmoes-feta-en-pijnboompitten

... Pizza met gebakken ui, warmoes, feta en pijnboompitten - Deze dichtgevouwen pizza is geïnspireerd op een Kroatisch gerecht waarin de hoofdrol is weggelegd voor warmoes of snijbiet, een lekkere maar 'vergeten' groente die best nog eens in de kijker mag staan. ...

Sas Kookt!: Quiche met warmoes, wortels en geitenkaas

http://saskookt.blogspot.be/2012/06/quiche-met-warmoes-wortels-en.html

... Quiche met warmoes, wortels en geitenkaas Mijn man is er niet dit weekend dus ik heb er van geprofiteerd om heel veel gluten te eten :). Normaal volg ik zijn glutenvrij dieet mee (op het brood na dan), maar soms smaken zo wat gluten toch. Dus at ik bloedworst met appelmoes ...