Resultaten voor aardappelen in de oven sofie dumint

Poulet Grand Mère: kip in de oven met spek en erwtjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/poulet-grand-mere-kip-in-de-oven-met-spek-en-erwtjes

... n grootmoeder met Poulet Grand Mère: kip in de oven met spekjes en erwtjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de aardappelen. Snij in chateau. Stoom gaar. Brand de overtollige pluimen van de kip weg. Kruid de kip met peper en zout.  Kleur de kip aan in boter. Haal uit de pot. Klaar de boter. Smelt hiervoor de boter op een zacht vuurtje. Haal het schuim weg. Zet opzij. Pel en snij de uitjes in twee. Sni ...

Zeewolf met erwtenstoemp en mousseline met daslook | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeewolf-met-erwtenstoemp-en-mousseline-met-daslook

... Leg de zeewolf in de ovenschaal. Bedek met een sneetje pancetta. Leg er een takje bieslook bij.  Steek even in de oven. Stoom de aardappelen gaar. Snij een sjalotje fijn. Stoof aan in wat boter. Kruid met peper, zout, muskaatnoot. Voeg de erwten toe aan stoof mee aan. Meng de erwten met de aardappelen. Stamp tot stoemp. Voeg zure room toe. Meng onder elkaar. Maak de mousseline. Klop de zes dooiers op met peper, zout, cayennepeper en een beetje citroensap.  Voeg een scheutje water toe en klop schuimig.  Voeg al kloppend stukjes boter toe. (Je kan altijd wat minder boter toevoegen.)  Hak het bieslook fijn. Meng onder de mousselinesaus. Serveer de vis met de stoemp en de saus. Ingrediënten voor de vis 4 filets zeewol ...

Frambozen-rozenconfituur van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frambozen-rozenconfituur-van-sofie

... Frambozen-rozenconfituur van sofie - Speciaal voor de mama's maakt sofie een confituur met rozen en framboos. Pluk de blaadjes van de rozenblaadjes. Snij in reepjes.  Breng de frambozen met het water en de rozenblaadjes aan de kook. Kook kort door. Meng het kookvocht met ...

Spareribs met cola en gevulde aardappel | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/spareribs-met-cola-en-gevulde-aardappel

... es uit de marinade en bak ze in de pan. Giet de marinade erover en laat pruttelen tot het vlees bijna van de beentjes valt Leg de aardappelen in een ovenschaal en overstrooi rijkelijk met grof zout. Laat 30 minuten garen in een voorverwarmde oven van 190°C Snij de spekblokjes fijn en bak ze in een pan Haal de aardappelen uit de oven en hol ze uit Meng de aardappelpuree met de geitenkaas, de spekjes, de fijngesneden pijpajuintjes en de helft van de Parmezaanse kaas Vul de aardappelen met het mengsel. Bestrooi met de overgebl ...

Witloofrolletjes in de oven met kaassaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witloofrolletjes-in-de-oven-met-kaassaus

... as en hesp in de oven. sofie toont je daarnaast hoe je de perfecte roux, bechamel - of kaassaus maakt!Tip: gebruik bloem- of pureeaardappelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.   Schil de aardappelen. Stoom ze gaar.  Was de witloof. Snij het voetje er af. Kleur aan met een klontje boter en kruid met peper, muskaatnoot en zout. Voeg wat water toe. Gaar 15 minuten onder een de ...

Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vruchtenwater-met-munt-en-limoen-uit-de-keuken-van-sofie

... Vruchtenwater met munt en limoen uit de Keuken van sofie - Was de limoen. Snij in schijfjes.  Giet het plat water in een kan. Voeg de schijfjes limoen en takjes munt toe.  Ingrediënten 1 l water 2 limoenen 1 handvol munt ...

Gehaktballetjes met peertjes en aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gehaktballetjes-met-peertjes-en-aardappelen

... Gehaktballetjes met peertjes en aardappelen - Eline de Munck is grote fan van frikadellen of gehakballetjes met peertjes. sofie serveert er nieuwe patatjes bij. Heerlijk én eenvoudig! Zelf deze lekkere klassieker eens proberen? Tip: hou het vocht van de peertjes opzij. ...

Lamskoteletjes met lookpuree en flageolet | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lamskoteletjes-met-lookpuree-en-flageolet

... in koud water weken. Kook ze daarna gaar volgens de verpakking met peper, zout, tijm, laurier en een teen look. Schil en snij de aardappelen in stukjes. Stoom gaar. Pel en snij de ui fijn. Hak de peterselie grof. Kruid de lamskroon met peper en zout. Smelt een klont boter in de pan. Kleur het lamskroontje mooi aan in de pan.  Stop het 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Warm melk op. Doe de gestoomde aardappelen in een kom. Voeg een scheutje toe aan de aardappelen. Plet tot de pur ...

Varkenskotelet met andijvie in kaassaus en gestoomde aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/varkenskotelet-met-andijvie-in-kaassaus-en-gestoomde-aardappelen

... Varkenskotelet met andijvie in kaassaus en gestoomde aardappelen - Frank Vander linden heeft het niet voor witte saus. sofie probeert hem toch te overtuigen met andijvie en een lekker stukje varkensvlees.Tip: sofie gebruikte de basse-côte van het varken. Vind je dit niet, ...

Ribbetjes met komkommersalade en aardappelen in de schil | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ribbetjes-met-komkommersalade-en-aardappelen-in-de-schil

... Ribbetjes met komkommersalade en aardappelen in de schil - Ribbetjes, het is een klassieker op de barbecue. sofie maakt ze deze keer klaar in de oven. Ze kookt ze eerst gaar, zodat al het vet weg is. Natuurlijk kun jij ze wel op de barbecue bereiden.  Schrob de aardappelen ...