Resultaten voor aalbessengelei

Witte-aalbessengelei

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/335/witte-aalbessengelei

... Witte-aalbessengelei - Heerlijke aalbessengelei - Spoel de bessen. Laat de steeltjes eraan en doe ze zo in een grote kookpan. Voeg het water toe en breng het fruit aan de kook. Laat 5 minuten koken, terwijl u de bessen plet met een schuimspaan. Giet de bessen en het kookvocht ...

Wentelteefjes met camembert en aalbessen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/wentelteefjes/wentelteefjes-camembert-aalbessen

... waarderingen NagerechtVegetarischFrans Ingrediënten 18 plakjes brioche 2 camembertkazen, in dunne plakken 400 ml slagroom 1 pot aalbessengelei Bereiden Snijd de plakken brioche mooi rond bij zodat ze dezelfde doorsnee hebben als de mini pannetjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.Leg een rondje brioche onderin elk mini pannetje. Leg er een paar plakjes camembert op. Bestrooi met zout en pepe ...

Karbonade met peer en salie - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/karbonade/karbonade-peer-salie

... 5 min voorbereiden 30 min bereiden 30 min wachten waardering7.7obv 7 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 125 ml aalbessengelei of cranberrygelei 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel Dijonmosterd 8 verse salieblaadjes 4 karbonades, elk ca. 280 g 2-3 eetlepels olijfolie 1 peer, met schil, in dunne plakken 1 ...

Rabarber-vanilletaart

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/549/rabarber-vanilletaart-1

... lepeul door. Schenk in de kruimeldeegbodem, verdeel er de stukken rabarber over en bak 45 minuten in de oven. Verwarm 3 eetlepels aalbessengelei en strijk die over de taart. Laat afkoelen alvorens aan te snijden. ...

Tournedos van hert | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tournedos-van-hert

... van edelhert van elk 40gr 2 losgeklopte eieren peper en zout 100 gr bloem 1 dl room 150 gr boter 2 dl rode wijn 1 dl rode porto 1 aalbessengelei Pepermix, zout en muskaatnoot 300 gr aardperen (topinamboers) gekookt in gezouten melk met een blaadje laurier en een sjalot Aard ...

Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla

... -garni en voeg het toe aan de uien. Voeg er een snuif mosterdpoeder en wat kruidnagel aan toe, alsook de geplette look Voeg er de aalbessengelei en de twee soorten mosterd aan toe en roer alles goed onder elkaar.Leg de stukken gebakken konijn in de pot.Giet de trappist in de pan waar het konijn in gebakken is en deglaceer de pan met een scheutje water. Warm de trappist kort op, giet het bier nooit direct op het konijn. Wanneer je koud bier bij warm vlees giet, zal het vlees 'schrikken' vanwege het temperatuurverschil en dat wil je vermijden in een stoofpot. Giet het kort opgewarmde bier bij het konijn en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat het konijn een uur garen onder deksel.Pel de sjalotten, snipper ze fijn en doe ze in een kom met een scheut rode wijnazijn.Laat de friteuse voorverwarmen to ...

Jeroen Meus - Parelhoen ‘au vin’ met rode kool en gebakken appelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-au-vin-met-rode-kool-en-gebakken-appelen

... het geheel even bakken. Blus met rode wijn en voeg de stukken parelhoen weer toe. Kruid met verse tijm en laurier. Voeg  aalbessengelei toe, zet een deksel op de pot en schuif een uurtje in de oven. Voor de appeltjes en aardappelen Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat afkoelen. Zet twee pannen op het vuur en smelt in beide een klont boter. Voeg aan één pan ook een scheutje arachideolie toe en bak de aardappelen erin. Kruid met peper en zout.Snijd de appeltjes in acht stukken en bak ze in de pan met enkel boter. Strooi er wat suiker over. Voor de afwerking Haal de parelhoen uit de oven en serveer ze met de rode kool, de gebakken aardappelen en appeltjes. ...

Jeroen Meus - Gebraden eendenborst, sinaasappelsaus, rode kool en aardappelrösti - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebraden-eendenborst-sinaasappelsaus-rode-kool-en-aardappelrosti

... in de boter. Voeg de rode kool en de appel eraan toe en laat even stoven.Voeg er de rode wijn, het water, de rode wijnazijn en de aalbessengelei aan toe, gevolgd door de jeneverbessen, de kruidnagels, de tijm en de laurier. Zet een deksel op de pot en laat de rode kool een uurtje rustig garen onder deksel.Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in heet worden. Snijd het vet van de eendenborsten wat bij en doe het overtollige vet weg. Snijd de rest van het vet schuin in en kruid de eendenborsten met peper en zout. Kleur de eend aan beide kanten mooi goudbruin. Leg de eendenborsten in een ovenschaal en schuif ze 5 minuten in de oven.Snijd de sinaasappels à vif en houd het sap en de partjes apart.Schil de aardap ...

Nigella Lawson: aromatische kerstham - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/nigella-lawson/nigella-lawson-aromatische-kerstham

... n van 2 cm in het vet dat je hebt laten zitten. Steek in elk kruispunt van ingekerfde lijnen een kruidnagel.Klop de cranberry- of aalbessengelei, kaneel, paprikapoeder en rodewijnazijn in een pannetje op hoog vuur door elkaar en laat het sausje aan de kook komen. Laat het sausje 5 minuten koken, zodat het stroperig wordt.Leg de ham in een met aluminiumfolie beklede braadslee, want de suiker in het glazuur verbrandt in de oven terwijl het glazuur van de ham druipt. Giet het glazuur over de ham en zet hem 15 minuten in de oven, of tot het geglazuurde vet bruingebrand is. Haal de kerstham uit de oven en laat hem op een houten plank 2 tot 3 uur afkoelen voordat je hem aansnijdt. Extra benodigd Aluminiumfolie KookboekHet recept 'Nigella Lawson: aromatische kerstham' is afkomstig uit het kookboek... Nigella's kerstNigella LawsonOf je nu maar een paar gasten krijgt of een groot diner hebt gepland, 'Nigella's kerst' is de ultieme handleiding voor tijdens de feestdagen. Betrouwbare recepten die... lees verder© Uitgeverij Contact. ...

Aan tafel met Tanja: Coq au vin

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/11/coq-au-vin.html

... recepten dat ik haast door de bomen het bos niet meer zie. Terence Conren bijvoorbeeld; die gebruikt in zijn recept een eetlepel aalbessengelei. Elizabeth David doet iets met een glaasje cognac en een wortel en houdt een verhandeling over de consistentie van de saus. En ui ...