Resultaten voor 4 vruchten confituur

Rijstpap met confituur van rode vruchten en violet meringue | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rijstpap-met-confituur-van-rode-vruchten-en-violet-meringue

... fijn.  Klop langzaam het eiwit op. Voeg in drie keer de suiker toe. Doe in een spuitzak. Spuit lijntjes op een bakmatje.  Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 100 graden Celsius en daarna anderhalf uur op 90 graden Celsius. Afwerking: serveer de rijstpap met een lepeltje confituur en wat meringue. Ingrediënten voor de rijstpap 300 g melk 50 g dessertrijst 8 g suiker 1 vanillestok 100 g melk 5 g puddingpoeder voor de confituur 60 g suiker 9 g pectine 120 g suikerwater (60g suiker, 60g water) 300 g rode vruchten (vers of diepvries) voor de meringue 50 g eiwit 75 g suiker 5 g gedroogde violet (thee) ...

Aardbeienconfituur met frambozen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardbeienconfituur-met-frambozen

... hten kapot.Voeg 700 g minuutsuiker toe en roer voortdurend. Zet vuur beetje lager om opspatten en opkomend schuim te voorkomen.Na 4 minuten doorkoken check je met garde of de confituur klaar is door te zien of het sap aan de garde blijft kleven.Draai het vuur uit. Schep de bovenste schuimlaag van de confituur af en giet onmiddellijk in propere potjes.Draai het deksel op de potjes en keer onmiddellijk om. Laat omgekeerd afkoelen.Tip: hou je meer van gladde confituur dan kan je het gekookte fruit eerst even mixen voor je de suiker toevoegt.  ...

Feuilleté met rode vruchten, basilicum en stevia | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/feuillete-met-rode-vruchten-basilicum-en-stevia

... Feuilleté met rode vruchten, basilicum en stevia - Eet je liever een suikervrij dessert? Dit gerechtje is snel klaar en bevat enkel stevia als zoetstof. Serveer het met een bolletje suikervrije sorbet of wat opgeklopte room! Smakelijk! Rol het bladerdeeg uit op ...

Recepten - Aardbeienconfituur

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Aardbeienconfituur_3

... Bereidingswijze Verwijder de steeltjes en kroontjes van de aardbeien en wrijf de vruchten met een doek schoon. Doe de vruchten met het citroensap in een grote pan (aardbeien hebben weinig pectine en het citroensap zorgt dat de confituur opstijft). Laat de aardbeien ...

Jeroen Meus - Jeroens pruimenconfituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/jeroens-pruimenconfituur

... der zuiver water, zodat de witte waas van de soda verdwijnt. 3. Laat ze omgekeerd uitlekken en opdrogen op een schone keukendoek. 4. Ontpit de pruimen en snijd ze in vier. (De ingrediëntenlijst vermeldt het gewicht ontpit fruit.) 5. Doe de pruimen in een grote kookpot en giet er de rode porto bij. 6. Doe het kaneelstokje en de steranijs bij de pruimen en breng aan de kook. De vloeistof in de pot zorgt ervoor dat het fruit niet aanbrandt. 7. Strooi de geleisuiker over de vruchten zodra ze koken. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten doorkoken en roer om. De confituur is nu nog vloeibaar, maar zal opstijven bij het afkoelen. 8. Om de zoete smaak van de confituur wat te neutraliseren, voeg je het sap van ½ tot 1 citroen toe. Het geeft de confituur wat extra pit. 9. Haal de steranijs en de kaneel uit de confituur met een vork of een tang. 10. Vul de confituurpotten tot aan de rand. Gebruik daarbij eventueel een brede vultrechter. Zorg dat je alleen de buitenkant van de potten aanraakt zodat er geen bacteriën in de confituur terecht komen. 11. Draai de deksels stevig vast en zet de potten omgekeerd (dus met het deksel naar beneden) op het werkblad. 12. Laat de potten staan tot je een ‘klik’ hoort. Dan zijn ze luchtdicht afgesloten. Op een donkere plaats blijft de confituur maandenlang goed. ...

Kiwi-banaanconfituur

http://saskookt.blogspot.be/2015/08/kiwi-banaanconfituur.html

... snijd ze in stukjes.Pel de bananen en snijd ze in dunne schijfjes.Meng het fruit met het citroensap en de suiker en laat minstens 4 uur intrekken in de koelkast.Breng de fruitmengeling aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.Giet de hete confituur in potjes, schroef de deksels erop en laat ze ondersteboven afkoelen. ...

Kiwi-peer confituur | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/kiwi-peer-confituur

... Kiwi-peer confituur - De verhouding voor de confituur is 1 deel kiwi, 2 delen geleisuiker minute en 3 delen peer. Schil de peren en de kiwi’s en snij ze in niet al te grote stukken. Doe de kiwi’s en de peren in een kookpot en doe er de suiker bij. Ik laat dit ...

Jeroen Meus - Confituur van perziken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/confituur-van-perziken

... confituur van perziken - Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen. - Voor de confituur Spoel de perziken ...

Blauwe-bessenconfituur

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/329/blauwe-bessenconfituur

... Blauwe-bessenconfituur - Heerlijk die zelfgemaakte confituur - Spoel de bessen en doe ze samen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en verlaag de temperatuur daarna een beetje. Roer regelmatig om met een houten lepel. Controleer ...

Carré confituur | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/carre-confituur

... Carré confituur - Verwarm de oven voor op 180 C Smeer de confituur er rijkelijk op uit, maar blijf 1 cm van de randen. Snij repen af van het overschot van het bladerdeeg en leg deze op de randen van het vierkant, als extra muurtje. Leg bakpapier op een bakplaat. ...