Resultaten voor pruimentaart

Pruimentaart met gezouten karamelijs | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/pruimentaart-met-gezouten-karamelijs

... pruimentaart met gezouten karamelijs - Meng alle ingrediënten voor het deeg. Voeg wat Sweet Mix en een mespunt kaneel toe. Meng tot homogene massa. Laat opstijven in folie in de koelkast. Snij de pruimen grof.                                          ...

Franse pruimentaart (Far Breton)

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2013/11/franse-pruimentaart-far-breton.html

... Franse pruimentaart (Far Breton)In Bretagne gebruikt men voor dit typische streekgerecht Armagnac. Ik heb dit alleen niet in huis: wel Calvados en daarom geef ik er een Normandische draai aan.Verder kan je een "Far" ook met andere (gedroogde) vruchten maken. Deze taart kan ...

Jeroen Meus - Pruimentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pruimentaart-0

... pruimentaart - Dit is een pruimentaart die je waarschijnlijk niet bij de bakker vindt omdat Jeroen er een lekker laagje frangipane aan toevoegt. Hemels! - 0. Verwarm de oven voor tot 175 °C. 1. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg een vel kruimeldeeg ...

Pruimentaart - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/taart/pruimentaart

... pruimentaart 1 taart 10 min voorbereiden 45 min bereiden 30 min wachten waardering7.7obv 3 waarderingen GebakVegetarischHollands Ingrediënten voor het deeg 180 g bloem 90 g koude boter 3 eetlepels suiker 1 middelgroot ei voor de vulling 1½ eetlepel suiker (of 3 eetlepels ...

Jeroen Meus - Pruimentaart met nootjes en havermoutcrumble - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pruimentaart-met-nootjes-en-havermoutcrumble

... es en havermoutcrumble - Wat is er gezelliger tijdens de herfst dan een lekker stukje taart? Jeroen maakt voor de gelegenheid een pruimentaart waar hij uiteraard zijn eigen draai aan geeft. - 0. Neem boter uit de koelkast en laat ze mals worden. Bewaar een deel voor de bereiding van de crumble. 1. We ...

Jeroen Meus - Far Breton met Armagnac - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/far-breton-met-armagnac

... Far Breton met Armagnac - Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best! - Verwarm de oven voor op 185°C.Meet de juiste hoeveelheid Armagnac ...

Recept voor pruimenvlaai met zelfgemaakte pruimencompote | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pruimenvlaai-met-zelfgemaakte-pruimencompote

... 175°C. Vul de taart met de compote. Rol het deegballetje terug uit, versnijd in reepjes en verdeel deze over de taart. Plaats de pruimentaart in de oven en bak af in 20 minuten. werk af: Breng de abrikozenconfituur samen met het water aan de kook. Klop ondertussen de room op met de suiker. Haal de taart uit de oven en bestrijk ze met een laagje opgekookte confituur. Verwijder de bakring, bestrooi met poedersuiker en serveer samen met de slagroom. Ingrediënten voor de compote: 300 ggedroogde pruimen (zonder pit) 250 glichte kandijsuiker 300 gdessertwijn 200 gappelcider 100 gamaretto 100 ggedroogde vijgen 20 grozijnen 1 tlkaneelpoeder 1 klgemberpoeder 1 uitgeschraapt vanillestokje 2 kleine zoete appeltjes, in blokjes voor het boterdeeg: 250 gbloem 100 gcassonadesuiker 1 tlspeculaaskruiden 100 gboter 1 ei + extra dooie ...