Resultaten voor perentaart met bladerdeeg banketbakkersroom

Schuimtaart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/schuimtaart

... Schuimtaart - Bak de voorverpakte bladerdeeg blind in een bakvorm. Klop de eiwitten stijf met 1/3 van de suiker. Op het einde spatel je de rest van de suiker erdoor. Bestrijk de gebakken bladerdeeg met banketbakkersroom en daarboven de opgeklopte eiwitten. Bak in een oven ...

Bladerdeeg met rode vruchten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bladerdeeg-met-rode-vruchten

... bladerdeeg met rode vruchten - Smeer het deeg in met het eigeel en laat het gedurende 25 minuten bakken in een oven van 180 graden. Laat afkoelen en snijd ze in twee. Bestrooi beide kanten met poedersuiker en plaats ze even onder de grill. Doe de room bij de banketbakkersroom ...

Perentaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/perentaart

... perentaart - Verwarm de oven voor op 200° C. Leg het bladerdeeg in vorm, doorprik eventjes de bodem. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Laat gedurende een halve minuut kort zacht worden in kokend water. Laat uitlekken. Schik de peren in de vorm. Doe alle ...

Perentaart met gebrande nootjes en lichte sorbet | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/perentaart-met-gebrande-nootjes-en-lichte-sorbet

... velletjes bladerdeeg. Bak af in de oven gedurende 20’ op 180°. Hak de nootjes. Rooster ze in een antikleefpan. Overstrooi het perentaartje met de nootjes en stevia. Meng de yoghurt met de rijstsiroop, het sap van de peren, citroensap en cacaopoeder. Draai in de ijsmachine tot een sorbet. Serveer het taartje met een bolletje sorbet. Ingrediënten 4 el nootjes 2 Conference peren wat stevia verse rozemarijn 2 cm gember 4 velletjes bladerdeeg 2 dl Griekse magere yoghurt 1 ...

Kilometertaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kilometertaart

... Kilometertaart - Leg het vel bladerdeeg voor u op het werkblad. Snij er de kantjes af en kleef deze met het eigeel op de randen van het bladerdeegvel. Bestrijk deze randen nogmaals met eigeel. Prik de bodem vol gaatjes zodat deze tijdens het bakken niet zal rijzen, enkel ...

Horentjes met patisseriecrème | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/horentjes-met-patisseriecreme

... Horentjes met patisseriecrème - Haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnijd in lange repen van 2 à 3 cm. Neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond, beginnend van het puntje. Laat 2 à 3 cm van de bovenkant vrij. Smeer het opgeklopt eigeel over het deeg ...

Fruittaart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/fruittaart

... Fruittaart - Bak het bladerdeeg voor in een bakvorm in een oven van 180 graden gedurende 20 minuten. Leg bovenop het deeg een boterpapier en daarop een gewicht, bijvoorbeeld gedroogde bonen, grot zout, erwten. Zo gaat het niet rijzen. Maak banketbakkersroom: Kook de melk ...

Driekoningentaart | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/driekoningentaart

... Driekoningentaart - Meng de crème patissière en de broyage tot een glad geheel. Plaats het bladerdeeg in een ronde vorm, prik veelvuldig in met een vork en besmeer dit met de crème patissier. Duw de boon in het mengsel. Bedek de taart met nog een vel bladerdeeg, maak ...

Tompoes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tompoes

... Tompoes - Kook de melk met de vanillestok en de helft van de suiker. Klop de eigelen met de rest van de suiker witschuimig. Voeg de maïzena toe, roer goed en giet er dan de kokende melk op en roer nogmaals goed. Laat het geheel nog eens doorkoken, roer heel goed en stort ...

Jeroen Meus - Perentaart van bladerdeeg en cakebeslag - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/perentaart-van-bladerdeeg-en-cakebeslag

... oppervlak. 13. Verdeel enkele kleine klontjes boter over de taart. Strooi er ook een dun laagje bruine suiker over. 14. Schuif de perentaart in de hete oven van 170°C en bak ze gedurende zo’n 40 minuten. Controleer de gaarheid met een prikvork. Aan het vork mogen geen restjes deeg vastkleven. 15. Verwijder de taartring (of neem de springvorm weg). Leg de taart voorzichtig op een schaal of taartrooster. 16. Lepel wat abrikozenconfituur in een kleine pan en verwarm ze op een zacht vuur. Vermijd dat je stukjes fruit mee verwarmt. 17. Gebruik een keukenpenseel of –borsteltje om de taart in te smeren met een dun laagje warme confituur. 18. Laat de taart afkoelen en tegelijkertijd zal de confituur weer stollen. (Tenzij je het gebak graag lauw serveert.) 19. Lekker met koffie, thee, vanilleijs, … ...