Resultaten voor bouillabaisse met rouille

Rouille

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rouille

... rouille - rouille is een mayonaise die vaak met bouillabaisse geserveerd wordt. De saffraan zorgt voor lekkere kruidige smaak. Probeer hem nu zelf te maken met ons recept! - Pel de knoflook en plet fijn. Roer de eigelen door de look en giet er beetje bij beetje de helft van ...

Recept voor bouillabaisse met rouille - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bouillabaisse-met-rouille-de-klassieker

... r toe tot de vis onder komt te staan. Kook het geheel zonder deksel en schuim af. Plaats 1 uur in een voorverwarmde oven. Zeef de bouillabaisse en druk de vis goed aan. Kook eventueel nog wat in om de smaak te versterken. Neem de vetlaag af en breng op smaak met peper en zout. maak de rouille: Doe de bintjes samen met 175 g bouillabaisse, knoflook, tomaat en saffraan in een pan. Zet de pan op het vuur en kook alles in 25 minuten gaar. Laat de emulsie afkoelen. Voeg de eidooiers toe. Mix het geheel en voeg tijdens het mixen geleidelijk aan olijfolie toe, zoals een mayonaise. werk af: Doe de kokkels in een pan met 3 eetlepels bouillabaisse. Stoof de kokkels kort gaar. Snijd het stokbrood in schijfjes en rooster ze. Wrijf elk schijfje in met knoflook. Smeer rouille op elk schijfje stokbrood. Ingrediënten voor 4 personen 1,5 kggekuiste vis 100 mlolijfolie 1/2 ui 1 stengel bleekselder 1/2 venkel 1/2 rode ...

Bouillabaisse met rouille en korstjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bouillabaisse-met-rouille-en-korstjes

... bouillabaisse met rouille en korstjes - Sofie neemt Leen Demaré mee naar het zuiden van Frankrijk en maakt voor haar een bouillabaisse met veel vis, rouille en korstjes. Deze feestelijke maaltijdsoep is een aanrader.Tip: kies gerust vis naar jouw smaak.  Begin met de bouillon: ...

Rouille - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/sauzen/saus/rouille

... ' en verwijst naar de dieprode kleur van de saus. Deze saus met paprika en peper wordt vaak gebruikt om de smaak van bijvoorbeeld bouillabaisse te completeren. KookboekHet recept 'Rouille' is afkomstig uit het kookboek... Sauzen & dressingsdiverse auteursEen goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder© De Lantaarn. ...

Bouillabaisse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bouillabaise

... bouillabaisse - Stoof de ajuin, venkel en prei aan en blus met pastis en witte wijn. Voeg water toe en 2 el visbouillon. Snijd de lookteentjes fijn en voeg toe. Doe er ook de venkelzaadjes bij en kruid met peper en zout. Voeg dan de saffraandraadjes en de tomatenpuree toe. ...

Rouille | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/rouille

... rouille - Pel de look en maak een tapenade in de cutter. Doe er saffraandraadjes bij en tomatenpuree. Voeg eventueel naar smaak een spaans pepertje toe. Zet alles onder met olijfolie en cutter alles fijn. Maak een mayonaise en meng 4 el mayonaise met looktapenade (hoeveelheid ...

Bouillabaisse met zeebaars | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/bouillabaisse-met-zeebaars

... e. Leg de brunoise van aardappel, de rauwe tomaatjes en de selder rond de zeebaars. Garneer met dille en zeekraal en giet de hete bouillabaisse in het bordje, serveer meteen. Ingrediënten 500 gr langoustinekoppen 50 gr tomatenpuree 1 ui (in ringen gesneden) 1 stengel selder (in schijfjes) ½ venkel (in schijfjes) 2 teentjes look (geplet) 100 ml witte wijn 50 ml Pastis 500 ml kippenbouillon 2 draadjes saffraan snuifje cayennepeper de graten en de kop van de zeebaars (optioneel) voor de rouille 1 eigeel 300 ml olijfolie 2 draadjes saffraan 1 teentje look (geplet) cayennepeper zout citroen voor de zeebaars 4 zeebaarsfilets olijfolie peper en zout Voor de groenten en garnituur 1 middelgrote aardappel (in brunoise) 2 kleine tomaten (in brunoise) 1 stengel selder (in brunoise) enkele takjes dille 30 gr zeekraal ...

Gekonfijte aardappeltjes met rouille | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gekonfijte-aardappeltjes-met-rouille

... Gekonfijte aardappeltjes met rouille - Aardappelen : Schil de aardappelen en druk met een snijring cilinders uit. Schik de aardappelen in een ovenschaal netjes naast elkaar. Overgiet met de bouillon en doe er de boter bij. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven op 150°C. ...

Bouillabaisse

http://saskookt.blogspot.be/2015/10/bouillabaisse.html

... log, een dikke Spaanse vissoep met saffraan en amandelen. Onlangs maakte ik een soortgelijk gerecht, maar dan van Franse origine: bouillabaisse. Ik gebruikte het recept van Jeroen Meus hiervoor, maar nam wel een shortcut door visbouillon van een blokje te gebruiken in plaats van verse visfumet. Ohja, en de rouille maakte ik ook niet ...

Bouillabaisse van mosselen en rode poon | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bouillabaisse-van-mosselen-en-rode-poon

... om ze een mooi krokant korstje hebben. Meng de room met wat saffraan en klop op. Leg nu de ponen in een bord en giet hierover de bouillabaisse van mosselen. Ingrediënten Restje mosselen 150 gr Rode poon (per persoon) saffraan 250 ml room kerstomaatjes kippenfond ui selder wortelen peterselie enkele blaadjes venkel (loof) ...