Resultaten voor aalbessenconfituur

Jeroen Meus - Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kalfslever-met-rode-kool-en-gekookte-aardappelen

... krokant gebakken stuk kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen. De rode kool stooft hij in smout of liesvet. De appelen, aalbessenconfituur en suiker maken de kool zoet terwijl de wijn en de azijn voor een zure toets zorgen. - 0. Rasp de rode kool met een mandoline of rasp. 1. Pel en rasp de uien. Schil de appelen en rasp ze of snijd ze fijn. 2. Smelt flink wat smout of boter ...

Jeroen Meus - Parelhoen ‘au vin’ met rode kool en gebakken appelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-au-vin-met-rode-kool-en-gebakken-appelen

... sp de rode kool bij de ui en de appel.Kneus de jeneverbessen en voeg toe aan de rode kool, gevolgd door de kruidnagel, rode wijn, aalbessenconfituur, bruine suiker en rode wijnazijn. Blus het geheel met een scheutje water. Dek de kookpot met een deksel af en laat de rode kool ongeveer een uur stoven.  Voor de parelhoen Verwarm de oven voor tot 160°C.Versnijd de parelhoen op het karkas (bouten, billen, filets) en snijd het spek in blokjes. Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de parelhoen met peper en zout en kleur de stukken aan alle kanten goudbruin. Voeg daarna de stukken spek toe.Haal de gekleurde stukken parelhoen uit de pot en houd ze even apart. Bak de spekjes verder aan.&nb ...

Jeroen Meus - Worst met rode kool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/worst-met-rode-kool

... eg de rode wijn toe. Laat het vocht al roerend een beetje verdampen en zet daarna het vuur opnieuw op een laag pitje. 9. Schep de aalbessenconfituur en de bruine suiker door de kool, roer alles om en laat de schotel een uurtje heel rustig sudderen. 10. Sprenkel tens lotte een scheutje natuurazijn over de kool, en roer om. Verwijder het thee-ei en het kruidenbundeltje. 11. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 12. Intussen zijn de worsten niet langer ijskoud, waardoor ze tijdens het bakken veel minder snel zullen openbarsten.  Prik slechts enkele gaatjes in elke worst (een drietal volstaat) en kruid naar smaak met wat zout en peper van de molen. 13. Verhit een braadpan met daarin een klontje boter. Kies voor een pan waarin de hoeveelheid worst precies past.   14. Bak de worsten aan één zijde in de hete boter en draai ze daarna voorzichtig om. (Zonder er opnieuw in te prikken.) 15. Plaats een deksel op de pan, en laat de worsten verder bakken op een matig vuur. 16. Serveer de worst met aardappelen en verse rode kool met een schep milde mosterd. ...

Jeroen Meus - Stoverij van haas met knolselder-aardappelgratin en traditionele kerstgarnituren - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoverij-van-haas-met-knolselder-aardappelgratin-en-traditionele-kerstgarnituren

... de jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels in een vijzel. Doe ze in een thee-eitje en hang het in de pot. Voeg er ten slotte de aalbessenconfituur aan toe en breng alles aan de kook. 12. Zet een deksel op de pot en laat de stoverij 3 uur in de voorverwarmde oven garen. 13. Pel de zilveruitjes en doe ze een half uur voor de haas klaar is bij de stoverij. Zet de pan opnieuw in de oven. 14. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 15. Doe de melk met de room in een pan. Kneus en pel de knoflook. Doe look, tijm, laurier, peper, zout en nootmuskaat bij de melk met room. 16. Breng de bereiding op een middelhoog vuur aan de kook en laat op een heel zacht vuur trekken. 17. Schil de aardappelen en de knolselder. Snijd ze in dunne plakken. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. 18. Vet een grote ovenschaal in met neutrale olie. Leg een laag aardappelplakjes op de bodem en dan een laag knolselder. Bouw zo verder tot alle plakjes aardappel en knolselder zijn opgebruikt. 19. Zeef het melk-roommengsel over de aardappelen met knolselder. Strooi er geraspte kaas over vlak voor je de schotel in de oven zet. 20. Bak de gratin minstens een uur in de voorverwarmde oven. 21. Snijd de achterkant van het witloof en verwijder de harde kern. 22. Smelt een klontje boter in een pan en bak er het witloof in aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 23. Doe een scheutje water bij het witloof en laat het onder deksel garen op een zacht vuur. Haal het deksel van de pan en zet opzij. 24. Meng de veenbessen met 2 eetlepels suiker in een steelpan. 25. Zet op een zacht vuur om te ontdooien en te garen. Roer re ...